Blog

Kőtigrisek, színes sziklák, izgalmas kísérletek, geomóka a Budai-hegységben 5-14 éveseknek

Kőtigrisek, színes sziklák, izgalmas kísérletek, geomóka a Budai-hegységben 5-14 éveseknek

Budai-hegység

Részvételi díj

Időtartam

4 óra

Max. létszám

20

Túra típusa

Helyszín

Nehézség

Hossz

Túraajánló

Gondolkoztál már azon, ki vihette fel az óriás köveket a hegy tetejére? Szeretsz kirándulni, a természetben játszani? Ha igen, akkor a legjobb helyen jársz! Egy olyan időutazásra hívunk, ahol domboldali labirintusban kalandozunk, tengerparti tigrisek nyomába iramodunk, mi leszünk a kanyot kivájó folyó, bányákban kövek belsejében kincskeket keresünk. Most egy rövid időre te is a tudósok bőrébe bújhatsz. Kukkants bele varázsládánkba, próbáld ki a geológusok eszközeit, és fedezd fel a kövek és őslények világát! Nyomozásaink során sokféle követ látunk és gyűjtünk, és ha ügyes vagy, még apró ajándékok is elő fognak kerülni. Amíg te játszol, anya, apa, tesó sem fog unatkozni - ők is részesei lesznek a kalandnak!

Regisztráció & árak

JEGYÁRAK:

felnőtteknek 4 000 Ft,

gyerekeknek (14 év) 2 000 Ft

nyugdíjasoknak 2 000 Ft             

Családoknak 1 000 Ft engedmény

Amit a program tartalmaz / nem tartalmaz

  • túraszervezés
  • túravezetés
  • program animálás
  • kisebb ajándékok a gyerekek számára
  • utazás
  • étkezés

Információk a túráról

Találkozó/indulás

10.00 -kor a Hármashatár-hegyi repülőtérnél, a Cenk utcában található parkolóban.

Térképen: https://www.google.com/maps/place/Budapest,+Cenk+u.,+1028/@47.5528272,18.9677897,709m/data=!3m2!1e3!4b1!4m5!3m4!1s0x4741d8c00a79d2b1:0x9e51574d0e33f0f0!8m2!3d47.5528272!4d18.9699784!5m1!1e4

Az autókkal érkezők itt ingyenesen parkolhatnak.

A tömegközlekedéssel érkezők a Hűvösvölgyi villamos végállomástól a 64 A, 257 vagy a 264-es busszal tudnak a Kölcsey utca megállóig utazni, majd a Kánya utcán át 6-10 perces gyaloglás után érkezhetnek a találkozópontra.

Napi program

Túránkat a repülőtéren átvágva a Jane Goodall tanösvényen kezdjük meg, majd az apróságok ösvényén át jutunk el a „Három a magyar igazság” megállóhoz, ahol egy csokornyi izgalmas történettel ismerkedünk meg. Előkerül a varázsláda, megannyi geológus eszközzel/kincsekkel telepakolva, majd tovább folytatjuk játékos nyomozásunkat a hegytetőig. Vigyázz, nehogy eltévedj a titkos rengetegben! Túravezetőinket követve azonban semmi baj nem érhet! Ha csendben lopakodunk még tigriscsíkos köveket is felfedezhetünk a fák árnyékában! A csúcsra felérve lábunk alatt a világ és köröttünk a budai hegyek. Szerettek mondókákat tanulni? Itt lehetőségetek lesz erre is! Kakukkfűvel szegélyezett ösvényünk a mini Grand Canyonhoz vezet, a domboldalon lefelé pedig a virágokat, bokrokat is szemügyre vesszük. Lépteinket szaporázva egy felhagyott kőfejtőbe érkezünk, ahol a különböző árnyalatokban tündöklő dolomit kőzetet vizsgáljuk meg közelebbről. Ekkorra már profi nyomolvasók, igazi kis geológusok lesztek, gyerekjáték lesz kitalálni (szó szerint), hogyan is alakult ki itt ez a nagy hegy. Az Ásványtanya után, a Kéktúra egy gyönyörű szakaszán sétálunk vissza a kiindulóhelyhez, ahol egy utolsó meglepetés is vár még rád. Nem is gondolnád, hogy mi.  😉

Túravezető

Berta Dorina

Gyerekkori rajongója a vulkánoknak és őslényeknek. Ez a szerelem az egyetem alatt is végigkísérte, de élt Krétán, foglalkozott gyermekekkel, s folyton a következő kalandon jár az esze. Igyekszik a lehető legtöbb időt tölteni a természetben, ahonnan gyakran több kilós kőzetpéldánnyal megrakott hátizsákkal tér haza. A gyerektúrákon kreatív játékokkal repít minket vissza a földtörténeti múlt világába.

Jósvai József

A Geolotours alapítója, a geológia rajongója; az álmok álmodója és valóra váltásuk motorja. Több mint 20 év ipari kutató geológusi munka után a hazai földtani értékek népszerűsítését és a geológiai szemléletmód bemutatását tűzte zászlajára. Abban hisz, hogy sokszínű csapatával a Geolotours varázsolni fog; hegyre fel élelemmel, hegyről le „aha” élményekkel lesz tele a hátizsák.

Fontos tudnivalók

A gyerekeket csak szülői felügyelettel tudjuk fogadni. A túra családi program jellegű és a 5-12 éves korú gyerekeknek ajánlott, de a kisebbek sem fognak unatkozni.

A túra nehézsége

  1. fokozat – könnyű túra gyerekeknek

(nehézségi fokozatok beosztását a Gyakori kérdések menüpontban találod)

Ajánlott felszerelés

Öltözet: Laza túraöltözet, kényelmes sportcipő viselete ajánlott. Esőkabát rossz idő esetére, fejfedő, napszemüveg, naptej erős napsugárzás ellen. Kullancs riasztó spray is ajánlott. Váltóruha hozása javasolt.

Csomagolás: egy kisméretű hátizsák praktikus, melyben a hozott élelem elhelyezhető.

Étkezés és ivóvíz: Innivaló, tízórai (egy kis alma, keksz). Fontos, hogy a túrára belátásod alapján megfelelő mennyiségű ivóvízzel indulj.

Túratérkép

Amiket még ajánlunk

Belépés

Keress minket bátran, kérdéseidre örömmel válaszolunk!
Írj nekünk vagy telefonálj!
Hétköznapokon 10:00-18:00h közt.

Ügyfélszolgálat (személyes egyeztetést követően)

Budapest
Örs vezér tere 25/A, Árkád

Telefon

E-mail