Kedves Túrázó!

Köszönjük, hogy felkerested a Geolotours weboldalát, reméljük, hogy nemsokára Téged is a túrázóink között köszönthetünk. Az alábbiakban az utazásainkra vonatkozó általános szerződési feltételeket olvashatod. Jelen tájékoztató keretében, igyekszünk megismertetni Veled a vállalkozásunkat, és mindazon szabályokat, amelyeket fontos tudnod utazóként. Előre is köszönjük bizalmadat, hogy a szabadidődet az általunk szervezett túráknak szenteled, ígérjük nem fogsz csalódni! Tekintettel arra, hogy utazásaink során számos jogszabály rendelkezéseit be kell tartanunk, fontosnak tartjuk, hogy jelen Általános szerződési feltételeket összefoglaló tájékoztatóban megismertessük Veled az utazások során betartandó szabályokat, valamint a minket és Téged illető jogokat és kötelezettségeket.

 1. Az Általános Szerződési Feltételek tartalma és hatálya

A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) a Geolotours Korlátolt Felelősségű Társaság (címe: 2234 Maglód, Linné Károly utca 14. 2. épület; adószáma: 29193189-2-13, e-mail: info@geolotours.hu; a továbbiakban: Geolotours) által biztosított utazási szolgáltatás igénybevételének feltételeit tartalmazza, így különösen a Geolotours és a szolgáltatást igénybe vevő (a továbbiakban: Túrázó) (a Geolotours és a Túrázó a továbbiakban együtt: Felek) jogait és kötelezettségeit, valamint a Felek közötti megállapodás feltételeit.

A jelen ÁSZF a Geolotours által szervezett valamennyi utazásra érvényes, részét képezik minden, általunk kötött utazási szerződésnek.

A jelen ÁSZF 2021. június 18-án lép hatályba. Jelen ÁSZF a hatályba lépését követően igénybe vett Szolgáltatások tekintetében alkalmazandó.

Az ÁSZF rendelkezései annak hatálybalépésének napjától kezdődően valamennyi Szolgáltatás igénybevételére, valamint valamennyi a Szolgáltatásokat igénybe vevő Túrázóra nézve hatályosak.

A Geolotoursnak jogában áll a jelen ÁSZF rendelkezéseit módosítani, mely módosítást a Geolotours jelen ÁSZF közzétételével azonos módon weboldalán közzéteszi. A Szolgáltatás igénybevételének időpontjában érvényben és hatályban lévő ÁSZF rendelkezéseit kell irányadónak tekinteni.

 1. A Geolotours, mint szolgáltató adatai

Geolotours Korlátolt Felelősségű Társaság

Székhelyünk és levelezési címünk: 2234 Maglód, Linné Károly utca 14. 2. épület.

Elektronikus levelezési cím: info@geolotours.hu

Telefonszámunk: +36 30 1275033

Cégjegyzékszámunk: 13-09-212174; nyilvántartja: Budapest Környéki Törvényszék

Adószámunk: 29193189-2-13

Bankszámlaszámunk: OTP Bank – 11711106-20006709-00000000

Weboldalunk: www.geolotours.com

 

 

Tárhelyszolgáltató adatai:

Hostinger International Ltd

Székhelye: 61 Lordou Vironos str., 6023 Larnaca, Cyprus

Elérhetőség: support@hostinger.com

Honlap: www.hostinger.hu

 

 1. 3. A Geolotours ügyfélszolgálata

Ha kérdésed van, keress minket a jelen ÁSZF-ben rögzített elérhetőségeinken, hétköznap 10-18 óra között válaszolunk kérdéseidre. Megköszönjük, ha kérdéseidet elektronikus levélben teszed fel nekünk.

 1. Általános tudnivalók

A Geolotours geo-szakemberekből és biológusokból áll, akik természettudományos témájú tematikus túrákat vezetnek. Képzett kollégáink a felsőfokú végzettség mellett, nagy hangsúlyt fektetnek a felkészülésre és a profi túra- és idegenvezetői előadásra is. Vállalkozásunk legfőbb küldetése, Magyarország földtani örökségének népszerűsítése, szórakoztató, szemlélet formáló formában, melyhez hozzátársul a túrázásából, természetjárásból származó feltöltődés is. Azt szeretnénk elérni, hogy a túrázásából hazaérkező vendég kicsit másképpen lássa a környezetét, és benne saját magát. Bízunk abban, hogy túráinknak egyfajta közösségkovácsoló ereje is van, így ennek köszönhetően jó társaságban tölthetjük el szabadidőnket a természetben. A túraélmény mellett, túrázóinknak igyekszünk átadni egyfajta geológiai látásmódot, ami egy újszerű felfedezését nyújthatja a körülöttünk lévő természeti környezetnek.

Vállalkozásunk egy-, két-, illetve háromnapos túrákat kínál, tematikus vezetéssel. Túráinkat túratípusokra osztjuk, annak érdekében, hogy mindenki könnyedén megtalálja a számára legmegfelelőbb túrát.

 1. A túrára jelentkezés, díjfizetés, a szerződés létrejötte

Az utazási szolgáltatásokra vonatkozó szerződésekről, különösen az utazási csomagra és az utazási szolgáltatás-együttesre vonatkozó szerződésekről szóló 472/2017. (XII.28.) Korm.rendelet (a továbbiakban: Kormányrendelet) alapján Szolgáltatásink több elemből (ún. utazási szolgáltatásból) állnak és utazási csomagnak tekintendők.

A Geolotours és a Túrázó közötti jogviszony az utazási szerződés megkötésével jön létre. Az utazási szerződés alapján a Geolotours a Túrázó által kiválasztott túra, esetleg személyszállítási, szállás- és egyéb turisztikai szolgáltatást nyújt, amelynek fejében a Túrázó díjat fizet.

A jelen Általános Szerződési Feltételeken túl a szerződés részét képezi még a www.geolotours.hu weboldalon a túráink és túraválaszték menüpont alatt feltüntetett túratípusokra és az utazásra vonatkozó tájékoztatás, a Kormányrendelet 1. mellékletét képező Általános tájékoztatás, valamint azon tartós adathordozón, vagy elektronikus úton átadott tájékoztatások és megállapodások, amelyek az általad igénybe vett utazás egyedi feltételeit rendezik. A tartós adathordozó fogalmát a Kormányrendelet 2.§ (5) bekezdése definiálja, miszerint a tartós adathordozó minden olyan eszköz, amely az utazó vagy a vállalkozó számára lehetővé teszi a személyesen neki címzett adatoknak a jövőben is hozzáférhető módon az adat céljának megfelelő ideig történő tartós tárolását és a tárolt adatok változatlan formában és tartalommal történő megjelenítését. Az utazással kapcsolatos legfontosabb, fent említett információkat a honlapunkon, valamint elektronikus levélben és az elektronikus levélhez csatolt pdf dokumentumban küldjük meg Neked.

A Geolotours fenntartja magának a jogot, hogy bizonyos esetekben indoklás nélkül elálljon a szerződés megkötésétől.

Foglalás menete

Weboldalunkon a „túraválaszték” menüpontra kattintva, megjelennek túratípusaink, és azt is láthatod, hogy az adott túratípuson belül éppen hány darab túránk elérhető. Amint egyik túratípusra rákattintasz, az adott túratípus „Általános leírását” találod, majd ha lejjebb görgetsz, megjelennek az adott túratípus elérhető túrái. A számodra legszimpatikusabb túrára kattintva, azonnal láthatod a túra részvételi díját, időtartamát, maximum létszámot, a túra típusát, a helyszínt, a nehézségi fokot, illetve a túra hosszát.

A rövid, kedvcsináló „Túraajánló” alatt „Naptár & árak” címmel láthatsz egy táblázatot, melyből megtudhatod, hogy a kiválasztott túra az adott hónapban, mely napokon kerül megrendezésre, és milyen összegű részvételi díj társul hozzá.

A weboldal jobb oldalán láthatod a foglalási blokkot („Foglalás”). Ezen blokkban az „Indulás”-nál ki tudod választani a naptárban, hogy mely meghirdetett napon szeretnél az általad kiválasztott túrán részt venni. Amennyiben az általad kiválasztott napon, több indulási időpont is van, úgy ezek közül is tudsz választani az „Időpont” rubrikában, ennek hiányában az egyetlen megadott indulási időpont kijelölésére van lehetőséged.

Ezekután a „Jegy” menüpont alatt kiválaszthatod, hogy Felnőtt, Szenior, Kisiskolásgyermek vagy Junior jegyet szeretnél venni, életkorodtól függően. Az adott jegytípus mellett, a legördülő menüből ki kell választanod, hogy hány darab jegyet szeretnél vásárolni. Ezt követően a „Foglalom” gomb megnyomásával tudsz továbblépni rendelésedhez. Az új lapon, szintén a jobb oldalon találod a „Megrendelő adatai” blokkot. A megrendelés ezen szakaszában szükséges megadnod a keresztneved, családi neved, e-mail címed, e-mail címed újra, illetve a telefonszámodat, továbbá láthatod és ellenőrizheted a megrendelésed végösszegét is.

A „Megrendelő adatai” elnevezésű blokk alatt, szintén jobb oldalon a „Fizetési mód” kiválasztására nyílik lehetőséged. Miután a fizetési módot kiválasztottad, és a kis kockába történő kattintással, X-el jelölöd, hogy megismerted és elfogadtad az ÁSZF-et és az Adatvédelmi nyilatkozatban foglaltakat, a „Megrendelés véglegesítése” lehetőségre kattintva véglegesítheted rendelésed, miután már nincs más dolog, mint várni lefoglalt túrád napját.

Szolgáltatásainkat díjfizetés ellenében tudod igénybe venni, a díjazás módjára és összegére vonatkozóan, a weboldalunkon a túráink és túraválaszték menüpontban a túrát bemutató adatlapon közzétett, valamint a visszaigazoló e-mailben küldött információk az irányadók.

Az általad fizetett teljes díj két részből áll: egyrészt a részvételi díjból, ez a választott utazási csomagnak ellenértéke, beleértve az ÁFÁ-t is, másrészt azon költségekből, amelyek a külön felszámított további díjakat, illetékeket és egyéb költségeket jelentik (pl: buszos transzfer, belépődíj stb.)

Ha szeretnél részt venni programjainkon, először is weboldalunk túráink és túraválasztékaink menüpontban válaszd ki a számodra legszimpatikusabb túrát. Amennyiben az általad választott, adott túrából több időpont is elérhető, úgy természetesen ezek közül is ki kell választanod a számodra legmegfelelőbbet.

Nagyon fontos, hogy foglalás előtt gondosan olvasd el a weboldalunkon található utazásra vonatkozó tájékoztatót, valamint az Általános Szerződési Feltételeket, ha kérdésed van, keress minket elérhetőségeink valamelyikén. Fontos tudnod, hogy a jelentkezésed részünkre történő elküldése azt jelenti, hogy tudomásul veszed és elfogadod az Általános Szerződési Feltételeket.

Ha kiválasztottad a számodra megfelelő túrát és időpontot, következő lépésként, az utazási szerződéshez személyes adataid (családi és utónév, lakcím, e-mail cím, telefonszám, életkor) megadására lesz szükség, illetve a foglalás ugyanezen fázisában jelezheted felénk az utazáshoz, a szálláshelyhez, buszos transzferekhez kapcsolódó bárminemű igényedet, amit természetesen igyekszünk kielégíteni. Felhívjuk figyelmed, hogy a jelentkezési lapon általad feltüntetett adatok valódiságáért, helyességéért Te felelsz, a Geolotours az általad megadott adatokkal teszi meg a szükséges foglalásokat. Az általad megadott adatok valótlanságából, vagy hibás voltából eredő joghátrányokért a Geolotours nem vállal felelősséget. Tájékoztatunk, hogy amennyiben adataidban változás történik, haladéktalanul köteles vagy jelezni felénk. Az ennek elmaradásából eredő károkért nem tudunk felelősséget vállalni.

 

Vedd figyelembe, hogy jelentkezésed a közléssel, azaz a Geolotours általi tudomásszerzéssel hatályosul.

 

Tájékoztatunk, hogy kizárólag a hatályos jogszabályok rendelkezéseivel összhangban, az adatkezelési és adatvédelmi rendelkezések előírásait szigorúan betartva végezzük a személyes adataid kezelését, figyelembe véve a jogszerűség, tisztességes eljárás és átláthatóság, a célhoz kötöttség, adattakarékosság, pontosság, korlátozott tárolhatóság elveit. Adatkezelési tájékoztatónk a weboldalunkon érhető el.

Az adatkezelés során megteszünk minden technikai és szervezési intézkedést annak érdekében, hogy személyes adataidat az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, valamint a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK Rendelet hatályon kívül helyezéséről rendelkező Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679/EU rendeletében foglalt előírásoknak megfelelően kezeljük.

Abban az esetben, ha több személy számára, mások nevében is foglalást nyújtasz be egy adott túrára, feltételezzük, hogy megfelelő felhatalmazással rendelkezel a többiektől és a túrával kapcsolatos kötelezettségeket az ő nevükben is vállalod és viseled.

 

Tájékoztatunk, hogy az általad fizetett teljes díj nem tartalmazza az utasbiztosítást.

Túráink széles választéka miatt a foglalásra vonatkozó szabályok túratípusonként némiképp eltérőek az alábbiak szerint:

 1. Egynapos transzfer nélküli túrák esetén a foglalás (honlapon vagy e-mailen a fentiek szerint történő) beérkezésekor, amiben tájékoztatunk a túra részleteiről, a személyre szabott információkról. Fizetni előre utalással, vagy a weboldalon keresztül a foglalás leadásakor SimplePay rendszeren keresztül tudsz bankkártyával. Amennyiben a fizetés módjaként az utalást választod, úgy a foglalás visszaigazolásától számított kettő (2) napon belül vagy köteles a túra ellenértékét kiegyenlíteni a jelen ÁSZF 2. pontjában megjelölt bankszámlaszámunkra történő átutalás útján. Tájékoztatunk, hogy amennyiben a foglalás leadásától számított kettő (2) napon belül fizetési kötelezettségednek nem teszel eleget, úgy foglalásodat töröljük, melyről e-mailben tájékoztatunk. A díj beérkezéséről visszaigazoló e-mailt kapsz tőlünk, mely e-maillel elektronikus úton megküldjük Neked a jelen ÁSZF-et, a választott túrára vonatkozó részletes tájékoztatást, az Utazási Szerződés elnevezésű dokumentumot, illetve az egyéb, a szerződéskötéshez szükséges dokumentációt. Ügyelj rá, hogy az így megküldött Utazási Szerződés egy példányát aláírva, elektronikus vagy postai úton legkésőbb nyolc (8) napon belül, amennyiben az indulás időpontjáig kevesebb mint tizenöt (15) nap van hátra, úgy három (3) napon belül küldd vissza a Geolotours részére. Ezzel kifejezed, hogy az utazási szerződés tartalmát, illetve annak részeként a jelen ÁSZF-et, az utazás szabályait, valamint részvételi feltételeket megismerted és tudomásul vetted, továbbá elfogadtad a Geolotours utazási szerződésre irányuló ajánlatát. Amennyiben e kötelezettségednek nem teszel eleget, úgy köztünk a túrán való részvételedre szerződés nem jön létre, a túrán nem vehetsz részt.

 

Felhívjuk a figyelmedet, hogy amennyiben a túrára annak időpontját megelőző 2 napon belül szeretnél jelentkezni, a foglalás leadásának, a túra díja kifizetésének és a fent említett visszaigazoló e-mailben megküldött aláírt utazási szerződés visszaküldésének a túra előtti nap 12:00 órájáig meg kell történnie, különben sajnos nem áll módunkban a foglalásod érvényesnek tekinteni.

 

 1. Egynapos transzferes túrák esetén kérünk, hogy a foglaláskor az alábbiakat vedd figyelembe: Jelentkezés leadásakor kérünk, feltétlenül jelöld, hogy igényt tartasz-e transzferre vagy sem.
 2. Amennyiben nem tartasz igényt a transzfer szolgáltatásunkra, úgy a foglalásról a beérkezésekor visszaigazoló e-mailt küldünk részedre, amiben tájékoztatunk a túra részleteiről, a személyre szabott információkról. Fizetni előre utalással, vagy a weboldalon keresztül a foglalás leadásakor SimplePay rendszeren keresztül tudsz bankkártyával. Amennyiben a fizetés módjaként az utalást választod, úgy a foglalás visszaigazolásától számított kettő (2) napon belül vagy köteles a túra ellenértékét kiegyenlíteni a jelen ÁSZF 2. pontjában megjelölt bankszámlaszámunkra történő átutalás útján. Tájékoztatunk, hogy amennyiben a foglalás leadásától számított kettő (2) napon belül fizetési kötelezettségednek nem teszel eleget, úgy foglalásodat töröljük, melyről e-mailben tájékoztatunk A díj beérkezéséről visszaigazoló e-mailt kapsz tőlünk, mely e-maillel elektronikus úton megküldjük Neked a jelen ÁSZF-et, a választott túrára vonatkozó részletes tájékoztatást, az Utazási Szerződés elnevezésű dokumentumot, illetve az egyéb, a szerződéskötéshez szükséges dokumentációt. Ügyelj rá, hogy az így megküldött Utazási Szerződés egy példányát aláírva, elektronikus vagy postai úton legkésőbb nyolc (8) napon belül, amennyiben az indulás időpontjáig kevesebb mint tizenöt (15) nap van hátra, úgy három (3) napon belül küldd vissza a Geolotours részére. Ezzel kifejezed, hogy az utazási szerződés tartalmát, illetve annak részeként a jelen ÁSZF-et, az utazás szabályait, valamint részvételi feltételeket megismerted és tudomásul vetted, továbbá elfogadtad a Geolotours utazási szerződésre irányuló ajánlatát. Amennyiben e kötelezettségednek nem teszel eleget, úgy köztünk a túrán való részvételedre szerződés nem jön létre, a túrán nem vehetsz részt.

Felhívjuk a figyelmedet, hogy amennyiben a túrára annak időpontját megelőző 2 napon belül szeretnél jelentkezni, a foglalás leadásának és a túra díja kifizetésének a túra előtti nap 12:00 órájáig meg kell történnie, különben sajnos nem áll módunkban a foglalásod érvényesnek tekinteni.

 

 1. Amennyiben egynapos túra esetén igényt tartasz a transzfer szolgáltatásunkra, kérünk, hogy a jelentkezéskor jelezd ezirányú igényedet. A jelentkezésről, mely magában foglalja a transzfer iránti igényed, annak beérkezésekor visszaigazoló e-mailt kapsz tőlünk. Nagyon fontos kiemelni, hogy a buszos transzferre való jelentkezésed a túra napját megelőző 14. napig tudjuk fogadni.

 

Tájékoztatunk, hogy ezen határidő betartása azért kiemelkedően fontos számodra és számunkra is, mert kizárólag megfelelő számú buszos transzfer iránti kérelem esetén áll módunkban buszos transzfert indítani. Így minden kedves jelentkezőt arra kérünk, hogy a buszos transzfer iránti igényét az e pontban megjelölt határidőn belül, alapos átgondolást követően jelezze felénk.

A fentiek alapján a transzfer busz indításáról a túra napját megelőző 14 nappal küldünk számodra visszajelzést és tájékoztatást elektronikus levél formájában. A túra és a transzfer árát a transzferről szóló e-mail igazolás megküldését követő kettő (2) napon belül van lehetőséged kiegyenlíteni bankkártyás fizetéssel vagy átutalás útján a jelen ÁSZF 2. pontjában megjelölt bankszámlánkra, mely befizetésről természetesen ebben az esetben is visszaigazoló e-mail formájában értesítünk.

A transzfer szolgáltatással vegyített egynapos túrára egyebekben az egynapos transzfer nélküli túrákra vonatkozó szabályok irányadóak mind a jelentkezést, mind a díjfizetést és az utazási szerződés visszaküldésére vonatkozó kötelezettséget illetően.

 

 1. Többnapos túráink esetén,
 2. aa) Amennyiben nem tartasz igényt a transzfer szolgáltatásunkra, úgy a foglalásról a beérkezésekor visszaigazoló e-mailt küldünk részedre, amiben tájékoztatunk a túra részleteiről, a személyre szabott információkról. A fizetési kötelezettséged a következőképp alakul: Elsőként előleget kell fizetned a foglalást követő harmadik (3.) nap 24:00 órájáig, azonban, ha ezen időpontig az előleg nem került befizetésre, úgy sajnos törölnünk kell a foglalásodat, melyről visszaigazoló e-mailben tájékoztatunk. Amennyiben az előleg összege a megadott határidőn belül, a megjelölt bankszámlánkra befizetésre került, úgy foglalásod él, és a foglaló összegével csökkentett, még fennmaradó összeget, legkésőbb az utazás napja előtt két héttel be kell fizetned. Ha ezen összeg befizetése, legkésőbb az utazás napja előtti 14. napig nem történik meg, úgy az utazásra való jelentkezésedet töröljük, és az előleg összegét elveszted. Fizetni előre utalással, vagy a weboldalon keresztül a foglalás leadásakor SimplePay rendszeren keresztül tudsz bankkártyával. A díj beérkezéséről visszaigazoló e-mailt kapsz tőlünk. A transzfer szolgáltatás nélküli többnapos túrára egyebekben az egynapos transzfer nélküli túrákra vonatkozó szabályok irányadóak mind a jelentkezést, mind a díjfizetést és az utazási szerződés visszaküldésére vonatkozó kötelezettséget illetően.

 

 1. ab) Amennyiben a többnapos túrához transzfer szolgáltatásunkat is igénybe kívánod venni, úgy kérünk, hogy ezen szándékodat, a jelentkezéskor feltétlenül jelezd felénk. A jelentkezésről, mely magában foglalja a transzfer iránti igényed, annak beérkezésekor visszaigazoló e-mailt kapsz tőlünk. Nagyon fontos kiemelni, hogy a buszos transzferre való jelentkezésed a túra napját megelőző 14. napig tudjuk fogadni.

 

Tájékoztatunk, hogy ezen határidő betartása azért kiemelkedően fontos számodra és számunkra is, mert kizárólag megfelelő számú buszos transzfer iránti kérelem esetén áll módunkban buszos transzfert indítani. Így minden kedves jelentkezőt arra kérünk, hogy a buszos transzfer iránti igényét az e pontban megjelölt határidőn belül, alapos átgondolást követően jelezze felénk.

 

A fentiek alapján a transzfer busz indításáról a túra napját megelőző 14 nappal küldünk számodra visszajelzést és tájékoztatást elektronikus levél formájában. A túra és a transzfer árát a transzferről szóló e-mail igazolás megküldését követő kettő (2) napon belül van lehetőséged kiegyenlíteni bankkártyás fizetéssel vagy átutalás útján a jelen ÁSZF 2. pontjában megjelölt bankszámlánkra, mely befizetésről természetesen ebben az esetben is visszaigazoló e-mail formájában értesítünk. Természetesen, amennyiben nem tudunk buszos transzfert indítani, úgy csak és kizárólag a kiválasztott túra költségeit kell megtérítened.

A transzfer szolgáltatással vegyített többnapos túrára egyebekben az egynapos transzfer szolgáltatással igénybe vett túrákra vonatkozó szabályok irányadóak mind a jelentkezést, mind a díjfizetést és az utazási szerződés visszaküldésére vonatkozó kötelezettséget illetően.

 

Tájékoztatunk, hogy a Geolotours az utazási szerződést és az ahhoz kapcsolódó okiratokat elektronikusan tárolja oly módon, hogy azok utóbb is hozzáférhetőek.

Amennyiben díjelőleget fizettél, annak összegét az utazás teljes díjára köteles vagy a Geolotours felhívására az indulás előtt hiánytalanul kiegészíteni abban az esetben, ha részt szeretnél venni a túrán.

A díjfizetési kötelezettséged előteljesítését a felek szerződésszerűnek tekintik, a Geolotours azt ilyenként fogadja el.

 

 1. Az utazási szerződés felmondása, módosítása, átruházása

4.1 Módosításra vonatkozó szabályok

Ha a foglalást követően, a körülményeidben olyan lényeges változás áll elő, ami a lefoglalt utazásod egyes elemeinek módosítását követeli meg, akkor természetesen lehetőséged van a foglalásod egyes elemeinek (kiegészítő szolgáltatások körének kibővítése vagy éppen lecsökkentése) módosítását kérni.

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy az általad kívánt módosításnak kifogástalanul eleget tudjunk tenni, ám felhívjuk a figyelmedet, hogy amennyiben a módosítással összefüggésben költségeink merülnének fel, úgy azt köteles vagy megtéríteni. Természetesen ilyen helyzetben, az esetlegesen felmerülő többletköltségről e-mail formájában tájékoztatunk, a fizetési kondíciókkal együtt, hogy eldönthesd, szeretnél-e élni a módosítási lehetőséggel.

Fontos kiemelni, hogy nem az utazás módosításának minősül, ha az utazás lényeges elemeit, így különösen az úti célt, az utazás időpontját, vagy utazók létszámát kívánod módosítani, ebben az esetben ugyanis, a már lefoglalt és módosítani kívánt utazást le kell mondanod, viselve az ezzel járó anyagi következményeket és új foglalást kell leadnod a másik útra, melyben természetesen már kijelölhetsz új úticélt, új időpontot, illetve tetszőleges számú partner számára foglalhatod le az utazást.

4.2 Átruházásra irányadó szabályozás

Ha bármely okból, sajnálatos módon nem tudsz velünk túrázni, lehetőséged van a szerződésből fakadó jogaidat és kötelezettségeidet olyan másik személyre átruházni, aki a túrára vonatkozó feltételeknek megfelel, feltéve, ha az átruházásról az utazás napja előtt legalább 7 nappal tájékoztatsz minket a info@geolotours.hu e-mail címre történő, átruházásról szóló elektronikus levél megküldésével. Az értesítés a Geolotours-ra nézve a közléssel hatályosul. Az átruházásra vonatkozó kérelmet a Geolotours – ha annak teljesítésére lehetősége van – 15 %, de legfeljebb 5000,- Ft/fő költségátalány felszámítása mellett teljesíti, azzal a további feltétellel, hogy a részvételi díj esetleges emelkedése esetén a különbözetet a helyetted belépő túrázó és Te egyetemlegesen kötelesek vagytok megfizetni és kötelesek vagytok a Geolotourssal minden tekintetben együttműködni.

 

Tájékoztatunk, hogy Te, aki mégsem tudsz részt venni az utazáson és az a személy, akire átruházod az utazási szerződést, azaz aki helyetted jön el a túrára egyetemlegesen felel a szerződés szerinti részvételi díj, valamint a szerződés átruházásából eredő további illetékek, díjak és egyéb költségek megfizetéséért.

 

4.3 A szerződés felmondásra irányadó szabályozás

Abban a sajnálatos esetben, ha nem tudsz velünk tartani, illetve a szerződést másra sem tudod átruházni, úgy a túra meghatározott indulási időpontja előtt az info@geolotours.hu e-mail címre megküldött elektronikus, vagy postai levélben bármikor lemondhatod az utazásodat, azaz felmondhatod a szerződést (utazás utas általi lemondása). A lemondás a közléssel hatályosul, így a lemondás napja az a nap, amely időpontban a lemondás a Geolotours részére kézbesítésre kerül. A Kormányrendelet 21.§-a alapján ebben az esetben bánatpénzre vagyunk jogosultak. Az útlemondási díj a lemondás közlésével egyező napon válik esedékessé. A túrázót terhelő bánatpénz (útlemondási díj) összegét a Geolotours már a részben vagy egészben megfizetett díj összegébe beszámítja.

Az útlemondási díj minden túratípusunk esetén a következők szerint alakul. Az útlemondási díj az utazás megkezdését megelőző 14 napon túli lemondás esetén az utazás összegének 50%-a, míg az utazás megkezdését megelőző 14 napon belül történő lemondás, valamint a túrán meg nem jelenés esetén az utazás összegének 100%-a.

Egynapos túrára való jelentkezésedet, amennyiben nem kértél transzfert, a túra indulása előtt legkésőbb 4 nappal jogosult vagy lemondani. Amennyiben ezt a 4 napos határidőt betartod, és minimum 4 nappal a túra indulása előtt mondod le az egynapos, transzfer nélküli túrát, úgy az esetlegesen már általad kifizetett teljes összeget visszatérítjük, az általad megadott bankszámlaszámra történő utalással.

Ahogy már a fentiekben kifejtésre került, kínálunkban szerepelnek olyan utazások, szolgáltatások melyeket csak akkor tudunk elindítani, ha egy minimális létszámot elér az arra jelentkező utazók száma. Például csak akkor tudunk buszos transzfert biztosítani, amennyiben megfelelő számú transzfer igénylés iránti kérelem, a megfelelő határidőn belül beérkezik hozzánk. Ilyen utak esetén az utastájékoztatóban feltüntetjük azt, hogy minimális létszám szükséges az induláshoz és azt is, hogy hány fő ez az alsó határ. Amikor a jelentkezők száma eléri a meghirdetett minimális létszámot, visszaigazoló e-mail formájában tájékoztatjuk leendő túrázóinkat. A minimális létszám esetén főszabály szerint az induló utazásoknál az útlemondási díj az utazás megkezdését megelőző 14 napon túli lemondás esetén az utazás összegének 50%-a; míg az utolsó 14 napban történő lemondás esetén, illetve az utazáson történő meg nem jelenés esetén a részvételi díj 100 %-a. Abban az esetben, ha részedre már kiküldésre került azon visszaigazolást tartalmazó e-mail, miszerint az utazásra a minimális létszám teljesült és Te ezt követően mondod le az utazást, melynek eredményeként a csoport létszáma a meghirdetett minimális létszám alá csökken, akkor az általad már befizetett előleget nem áll módunkban számodra visszatéríteni.

Ha az adott utazásra az esedékes útlemondási díj összegét meghaladó részvételi díjat fizettél be, akkor a fennmaradó többletet az elektronikus levélben közölt lemondásod megérkezését követő 14 napon belül, az általad megadott bankszámlaszámra visszautaljuk.

Amennyiben az általad kiválasztott utazás bármely célállomásának helyén vagy annak közvetlen közelében – a külpolitikáért felelős miniszter által vezetett minisztérium honlapján az „utazásra nem javasolt” utazási célországokat és térségeket megjelölő felsorolásban felvételre került – olyan elháríthatatlan és rendkívüli körülmények merülnek fel, amelyek az odautazást, illetve az ott eltölteni kívánt, túrázásra szánt időt jelentős mértékben befolyásolják, akkor indulás előtt útlemondási díj megfizetése nélkül is lemondhatod az utazásodat.

Hasonlóképpen, ha arról értesülünk, hogy elháríthatatlan és rendkívüli körülmények (mint például természeti vagy ipari katasztrófa, az odautazást megakadályozó sztrájk, beutazási tilalom, világjárvány) merültek fel, és emiatt nem tudjuk elindítani az egynapos utazásodat, akkor indulás előtt 24 órával jogosultak vagyunk lemondani az utazást, bárminemű kártérítésfizetési kötelezettség nélkül. Ezekben az esetekben az adott utazásra általad addig befizetett teljes összeget visszautaljuk az általad megjelölt bankszámlaszámra.

Amennyiben a többnapos utazásod elindítására szintén a fenti elháríthatatlan és rendkívüli körülmények miatt nincs lehetőségünk, úgy az indulás előtt 48 órával jogosultak vagyunk lemondani az utazást, bárminemű kártérítésfizetési kötelezettség nélkül. Ezekben az esetekben az adott utazásra általad addig befizetett teljes összeget visszautaljuk az általad megjelölt bankszámlaszámra. Amennyiben már az utazás közben merülnek fel elháríthatatlan és rendkívüli körülmények, azonban ezek az utazást nem hiúsítják meg, csupán késedelmet és/vagy többletköltségeket okoznak.

Figyelemmel arra, hogy a Geolotours számára az utas biztonsága a legfontosabb, amennyiben egész napos zivatarokat jósol az időjárás-előrejelzés, heves villámlással kísérve, úgy a Geolotours fogja lemondani a túrát és lehetőséget kínál a választásra, egy másik időpontban történő túrázás, vagy a kifizetett összeg visszatérítése között. Amennyiben ezen időjárási okokból, a Geolotours által kerül lemondásra a túra, úgy a Geolotourst kártérítésfizetési kötelezettség nem terheli.

 

Az adott túrák legalább 4 fő részvétele esetén indulnak. Amennyiben a túra meghirdetett időpontját megelőző 3. napig az adott túrára 3 vagy annál kevesebb fő jelentkezik, úgy a Geolotours jogosult a túrát, annak kezdőidőpontja előtt legkésőbb 2 nappal lemondani. A túra fentiek miatti lemondása esetén a Geolotours lehetőséget kínál a választásra, egy másik időpontban történő túrázás, vagy a teljes kifizetett összeg visszatérítése között. Amennyiben a jelen pontban foglaltak miatt a Geolotours által kerül lemondásra a túra, úgy a Geolotourst kártérítésfizetési kötelezettség nem terheli.

 

Túrázóink maximális elégedettségének elnyerése érdekében, utazásainkat, túráinkat igyekszünk a legnagyobb gondossággal és körültekintéssel megszervezni, azonban sajnos felmerülhetnek olyan előre nem látható, érdekkörünkön kívül felmerülő körülmények, amelyek az előre meghatározott feltételek (így például a szállás, útirány, programlehetőségek) megváltoztatását, illetve esetlegesen a díjak megemelését vonják maguk után. Ennek értelmében és a Kormányrendelet 19.§-ban foglaltakra figyelemmel tájékoztatunk, hogy fenntartjuk magunknak a jogot az egyoldalú szerződésmódosításra. Ezt akkor tehetjük meg jogszerűen, ha a változás nem jelentős mértékű, és a módosításról világos, közérthető és kifejezett módon, a változások bekövetkezésének időpontjában haladéktalanul, de legkésőbb 24 órán belül e-mail formájában tájékoztatunk Téged, mint utazót.

 

A jogszabály értelmében, az előre meghatározott díjak emelése nem haladja meg a teljes díj 8 %-át.

 

A díjemelésére kizárólag a személyszállítás árának az üzemanyag vagy egyéb energiaforrás költségei miatt kerülhet sor.

 

Amennyiben a díjemelés mértéke meghaladja a nyolc százalékot, a díjemelés közlését követő 8 napon belül jogosult vagy elállni a szerződéstől. Nyolc százaléknál magasabb díjemelés esetén a felek külön okiratba foglaltan módosítják a köztük fennálló szerződést.

 

A teljes díj 8 %-át meg nem haladó, egyoldalú díjemelésről és annak okairól legkésőbb az indulás előtt 20 nappal e-mail formájában tájékoztatunk, és az e-mail keretein belül, a díjemelés indokát, a díjemelés közlésével egyidejűleg a tudomásodra juttattatjuk. Ha azonban az előbbiekben felsorolt költségek a szerződéskötés után, de még az indulás előtt csökkennek, akkor az adminisztratív költségek levonása után fennmaradó mértékű díjengedményre vagy jogosult. [Kormányrendelet 18.§ (5)]

 

Abban az esetben, ha a túra megkezdése előtt jelentősen megváltoztatnánk az utazási szolgáltatás lényeges elemét – ide tartozik különösen az utazás célja, időtartama, útvonala, szálláséjszakák száma, szállás helye és besorolása, étkezések, szolgáltatások – , vagy nem tudjuk teljesíteni azon foglaláskor jelzett különleges igényeidet, mely igények biztosítását a foglalást visszaigazoló elektronikus levelünkben vállaltunk, illetve az utazási csomag teljes díjának több mint 8%-al történő emelésére teszünk javaslatot, jogosult vagy

 1. a) a javasolt változtatást elfogadni, vagy
 2. b) bánatpénz megfizetése nélkül az utazási csomagra vonatkozó szerződést felmondani.

 

Ezen törvényi megoldáson felül, amennyiben kínálatunk engedi, harmadik döntési lehetőségként igyekszünk számodra egy azonos vagy jobb minőségű utazást is felajánlani. A változtatásokról, azok indokairól és az aktuális döntési opciókról e-mail formájában tájékoztatunk és megjelölünk egy észszerű határidőt is, amíg várjuk a válaszodat, hogy melyik döntési opciót választod.
Kérünk, vedd figyelembe, hogy ha az általunk megjelölt észszerű határidőn belül nem érkezik válasz részedről, úgy a határidő lejártát követő napon automatikusan megszűnik közöttünk az utazási szerződés.

 1. A szerződés megszűnése

A jelen ÁSZF-ben meghatározott eseteken túl, a szerződés megszűnhet bármelyik fél jogutód nélküli megszűnése esetén, illetve magánszemély esetében annak halálával, automatikus megszűnési ok esetén (pl. nem fizetéssel), a Felek közös megegyezésével, felmondással.

 1. Az utazási szerződés teljesítése

Kérünk, hogy ügyelj rá, hogy az utazás napján, az indulás időpontjában késés nélkül megjelenj az indulás helyszínén. Ez azért kiemelkedően fontos, mert ha az indulást lekésed, akkor az utazáson értelemszerűen nem tudsz részt venni és így a részvételi díjat is elveszíted. Sajnos nem áll módunkban senkit sem megvárni, aki nem érkezik meg az indulás helyszínére, az indulási időpontra, így javasoljuk, hogy az indulás időpontja előtt legalább 15 perccel érkezz meg a helyszínre. Sajnos ezen szabályozás arra az esetre is kiterjed, ha a késés rajtad és rajtunk kívülálló okokból következett be (például közlekedési dugó, tömegközlekedési késés stb.).

Az utazási szerződésben foglalt szolgáltatások teljesítéséért mi felelünk, akkor is, ha a megvalósításba külső szolgáltatókat vonunk be. Kérjük, ügyelj rá, hogy a túrákon megfelelő fizikai állapotban és a helyzetnek megfelelő körültekintéssel vegyél részt, minden esetben kövesd a túravezető utasításait. Kérünk, hogy túráinkra csak akkor jelentkezz, illetve azokon csak akkor vegyél részt, ha az egészségi állapotod azt lehetővé teszi, illetve, ha nem szenvedsz olyan betegségben, amely miatt a túrán való részvétel a megszokottnál nagyobb kockázatot jelentene számodra. Az általad kiválasztott túrán saját felelősségre veszel részt, az egyes utazási szolgáltatások igénybevételéről saját felelősségedre döntesz. Kizárjuk helytállási kötelezettségünket és felelősségünket minden olyan balesetért, kárért, amely abból ered, hogy nem követed, nem tartod be a túravezető utasításait, vagy javaslataitól eltérsz.

Amennyiben az utazás során, az utazás kezdő időpontjától kezdődően, bárminemű probléma merül fel a szolgáltatásokkal kapcsolatban, kérjük, azonnal értesítsd erről a túra vezetőjét, vagy ha erre nincsen mód, akkor haladéktalanul írj e-mailt az info@geolotours.hu elektronikus levélcímre vagy hívd a + 36 30-1275033 ügyeleti telefonszámot. Ha az általad jelzett probléma jogi szempontból szerződésszegésnek minősül, akkor azt igyekszünk mihamarabb orvosolni, kivéve, ha az lehetetlen vagy aránytalan költségekkel járna, a szerződésszegés súlyára és az adott utazási szolgáltatás(ok) értékére figyelemmel. Ezekben az esetekben megvizsgáljuk, hogy milyen díjengedményre, illetve kártérítésre vagy jogosult.

A Túrázó díjengedményre jogosult azon időtartam tekintetében, amely alatt nem volt szerződésszerű a teljesítés, kivéve, ha a Geolotours bizonyítja, hogy a szerződésszegés a Túrázónak róható fel. A Túrázó kártérítésre jogosult a Geolotours-tól minden olyan kárért, amely a Túrázót a szolgáltatások nem szerződésszerű teljesítése miatt éri. A kártérítést indokolatlan késedelem nélkül meg kell fizetni.

 

Amennyiben Te magad tettél bármilyen lépést a felmerülő probléma orvoslására, kérünk, hogy erről szintén haladéktalanul tájékoztass minket. A Kormányrendelet értelmében a Túrázó bejelentését, illetve annak helyszíni szolgáltatóval való közlésének tényét köteles az utaskísérő jegyzőkönyvbe foglalni, és ennek egy eredeti példányát a Túrázó rendelkezésére bocsátani.

Abban a sajnálatos esetben, ha az utazás valamely lényeges eleméről utóbb kiderül, hogy nem tudjuk számodra szerződésszerűen teljesíteni, úgy igyekszünk olyan helyettesítő szolgáltatást felajánlani számodra, amely az eredetivel azonos vagy annál magasabb minőségű. Amennyiben az eredetivel azonos, vagy annál magasabb minőségű szolgáltatás nyújtására az adott körülmények között nincsen lehetőségünk és alacsonyabb minőségű az általunk felajánlott helyettesítő szolgáltatás, akkor díjengedményt biztosítunk számodra. A Kormányrendelet 23. § (3) bekezdése alapján csak akkor utasítható el az általunk felajánlott helyettesítő szolgáltatás, ha az lényegesen különbözik az utazási szerződésben foglaltaktól, vagy az általunk felajánlott díjengedmény nem megfelelő számodra.
Ha az utazás lényeges elemét érintő probléma kapcsán, észszerű határidőn belül nem intézkedünk az előzőekben leírtak teljesítéséről, akkor jogosult vagy a köztünk létrejött szerződést felmondani és díjengedményre, illetve kártérítésre tarthatsz igényt.

Felhívjuk figyelmed, hogy amennyiben magatartásod veszélyezteti vagy sérti utastársaid nyugalmát, érdekeit vagy akár testi épségét, vagy veszélyezteti az utazás lebonyolítását, kötelességünk figyelmedet felhívni arra, hogy tartózkodj az ilyen jellegű magatartástól. Ha mindezek ellenére sem hagysz fel a másokat veszélyeztető, vagy az utazás lebonyolítását veszélyezetető magatartás tanúsításával, annak ellenére, hogy erre figyelmedet felhívtuk, akkor jogosultak vagyunk felmondani a szerződésedet és megtagadni a szolgáltatás teljesítését. Ebben az esetben, szükség esetén saját költségedre segítünk gondoskodni a hazatérésedről, viszont, ha a magatartásod következtében bármilyen költségünk keletkezett vagy kárunk merült fel, kérhetjük Tőled azok megtérítését. Ilyen esetben nem tarthatsz igényt az általad már befizetett részvételi díj vagy költség visszatérítésére, és ha bármelyik utastársadnak kárt okozol, akkor azért közvetlenül Te tartozol kártérítési felelősséggel. Amennyiben bármely, korábbi túránk alkalmával már figyelmeztetnünk kellett Téged az alapvető magatartási szabályok betartására, vagy már ki kellett zárnunk Téged valamely túránkról, úgy fenntartjuk magunknak a jogot arra, hogy a jövőben megtagadjuk Tőled a túráinkon való részvétel lehetőségét.

Ha az utazás közben bármilyen okból nehéz helyzetbe kerülsz és segítségre szorulsz, hívd a +36 30-127-5033 ügyeleti telefonszámot, mely vonalon igyekszünk minden probléma esetén közreműködni a megoldásban. Ennek kapcsán arra szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy ha a saját szándékos vagy gondatlan magatartásod miatt kerültél nehéz helyzetbe, akkor szintén fordulhatsz hozzánk és mi minden tőlünk telhetőt megteszünk az érdekedben. Ilyen esetekben azonban kérhetjük Tőled a segítségnyújtással kapcsolatosan felmerülő költségeink megtérítését.

 

 1. Panaszok kezelése

Panaszügyintézés:

Telefonszám: 0630-127-5033 (hétköznap 10-18 óra között hívható)

E-mail cím: info@geolotours.hu

Ha panaszod van, vagy díjengedményre, kártérítésre tartasz igényt, kérjük azt először a Geolotours felé jelezd, melyet legkésőbb a hazaérkezésedtől számított 5 munkanapon belül elektronikus vagy postai levélben tudod bejelenteni, a helyszínen készült Jegyzőkönyv másolatának csatolásával. Postai úton történő elküldés esetén hasznos, ha ajánlott, tértivevényes postai küldeményként küldöd meg részünkre a fentieket, ugyanis ekkor tudod hitelt érdemlően igazolni azt, hogy a hazaérkezésedtől számított 5 munkanapon belül megtörtént a bejelentés. Ha a hazaérkezésedtől számított 5 munkanapon belül nem jelented be a panaszod, vagy nem csatolod a helyszíni Jegyzőkönyv másolatát, akkor Téged terhel a bizonyítási teher, azaz neked kell bizonyítani, hogy a közöttünk létrejött szerződésben foglaltak szerződésszerű teljesítése részünkről elmaradt.

A határidőben beérkezett, megfelelő melléklettel (Jegyzőkönyv másolata) ellátott bejelentésedet teljeskörűen kivizsgáljuk és tartalmától függetlenül legkésőbb 30 napon belül megválaszoljuk e-mail formájában. Bízunk abban, hogy a megfelelő panaszkezelés keretében, az esetlegesen beérkezett panaszokat közösen orvosolni tudjuk. Amennyiben a közöttünk folyamatban lévő panaszkezelés nem vezetne eredményre, úgy szeretnénk tájékoztatni, hogy a lakóhelyed, tartózkodási helyed szerint illetékes Békéltető Testületnél eljárást kezdeményezhetsz. A békéltető testületek székhelyéről, telefonos és internetes elérhetőségéről, levelezési címéről a www.bekeltetes.hu weboldalon a „Testületek” menüpont alatt találhatsz részletes tájékoztatást, amennyiben erre szükséged lenne.
A Geolotours Kft. a békéltető eljárásban együttműködik, de tájékoztatunk, hogy az eljáró tanács döntését – előzetesen – kötelezőként nem ismeri el, alávetési nyilatkozatot nem tesz.

A Kormányrendelet 27.§ (1) bekezdése alapján díjengedményre vagy jogosult azon szolgáltatás és időtartam tekintetében, amely alatt nem volt szerződésszerű a teljesítés, kivéve, ha az utazásszervező, vagyis mi bizonyítjuk, hogy a szerződésszegés a Te felróható magatartásod következménye.
A 27.§ (2) bekezdése szerint pedig kártérítésre vagy jogosult minden olyan kárért, amely Téged a szolgáltatások nem szerződésszerű teljesítése miatt ér. Ebben az esetben a kártérítést indokolatlan késedelem nélkül meg kell fizetnünk részedre.

Abban az esetben nem vagy jogosult kártérítésre, ha a szerződésszegés

 1. a) az utazónak, vagyis Neked róható fel,
 2. b) olyan harmadik személy magatartására vezethető vissza, aki az utazási csomagra vonatkozó szerződésben foglalt utazási szolgáltatás teljesítésével nincsen kapcsolatban, és a szerződésszegést az utazásszervező észszerű elvárhatóság mellett sem láthatta előre, vagy az elháríthatatlan volt, vagy
 3. c) elháríthatatlan és rendkívüli körülmények miatt következett be.

 

A már többször hivatkozott Kormányrendelet 27. § (4)-(5) bekezdéseiben foglalt szabályokra tekintettel, kártérítési felelősségünket az utazásra vonatkozó részvételi díj háromszorosában korlátozzuk, azzal, hogy ez a korlátozás nem terjed ki a személyi sérülésre, illetve a szándékosan vagy súlyos gondatlansággal okozott kárra.

A túra során az Általad harmadik személynek okozott kárért közvetlenül Te tartozol felelősséggel.

 1. Egészségügyi rendelkezések

Túrázóink egészsége érdekében fokozottan felhívjuk a figyelmet arra, hogy az általunk szervezett túrákon csak olyan személyek vehetnek részt, akiknek nincsen a részvételt kizáró/korlátozó mértékű semmilyen szív-, ér-, vagy bármilyen mozgásszervi betegségük, rendellenességük, egyszóval jó egészségnek örvendenek, és nincs olyan, általuk ismert betegségük vagy sérülésük, ami gátolná vagy megakadályozná, esetleg megnehezítené a túráinkon való részvételt. Ezen rendelkezés értelmében, a túráinkon való részvétel feltétele az ÁSZF 2. számú mellékletének (Részvételi Nyilatkozat) megismerése és elfogadása.

Külön kiemelendő, hogy a túráinkon való részvételt fertőző betegség természetesen kizárja!

Minden résztvevő saját maga felel az egészségügyi állapotáért. A túravezető, illetve a túrát szervező cég nem vonható felelősségre, ha a résztvevő általa előzetesen ismert egészségügyi problémájában a túrák során romlás, nagyobb mértékű károsodás következik be, azaz a túrákon való részvétel mindenkinek a saját felelőssége. Minden gyalogtúrán feltétel a megfelelő mozgáskoordináció, valamint a lépésbiztonság. A nehezebb és hosszabb gyalogtúráinkon lényeges lehet egyéb feltétel is, például a tériszonytól való mentesség, a nagyobb állóképesség, jobb kondíció, azonban ezekre az adott túratípus részletes tájékoztatójában külön felhívjuk a figyelmet.

Ahogy fentebb említésre került, minden résztvevő a túrákon saját felelősségére vesz részt. Esetlegesen előforduló, nem várt baleset esetén, a Geolotours és a túravezetők csak akkor tehetők felelőssé, ha hitelt érdemlően bizonyítható, hogy a túravezető(k) a biztonsági előírásokat saját maguk nem tartották be, illetve nem tartatták be a túra résztvevőivel vagy a túravezető(k) a megfelelő figyelmeztetéseket nem adták meg és ezen felróható magatartás eredményeként jelentkezett a baleset, továbbá a magatartás és a baleset megtörténte közötti ok-okozati összefüggést a túrázó bizonyítani tudja.

A különböző túratípusok tájékoztatója alapján megbecsülhető az adott túra fizikai nehézségének mértéke. A résztvevő egyéni, szubjektív értékítélete határozza meg a tájékoztatóban leírtak alapján a részvételt, de egy adott túratípus nehézségével kapcsolatos bővebb információ bármikor kérhető írott és szóbeli formában előzetesen, illetve a túravezetőtől a helyszínen. Azoknak, akik nem biztosak abban, hogy mely túratípus a számukra legkedvezőbb, azoknak ajánljuk a Cooper-teszt elvégzését, melynek eredménye támpontot nyújthat a túratípus kiválasztása során.

Felhívjuk szíves figyelmedet, hogy a jelen ÁSZF 2. számú mellékletét képező, és a weboldalon is megtalálható Nyilatkozat aláírása a túrán való részvétel feltétele! Amennyiben a szóban forgó Nyilatkozatot nem írod alá, úgy sajnos nem leszel jogosult a túrán való részvételre.

 1. Vegyes rendelkezések

Saját poggyászod, kézicsomagod, túrahátizsákod, túrafelszerelésed őrzéséről az utazás során magad vagy köteles gondoskodni, kivéve, ha azt erre irányuló megállapodás keretében, megőrzésre átvettük Tőled.

Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy amennyiben 18 év alatti kiskorú utazik velünk, akkor ő kizárólag nagykorú és cselekvőképes felnőtt kíséretében tud velünk tartani. Lehetőség van arra, hogy a gyermekkel ne a törvényes képviselője jöjjön el a túrára, viszont ebben az esetben a gyermek túrán való részvételét kizárólag a törvényes képviselője által adott, írásbeli szülői hozzájáruló nyilatkozat (vagy gyámhatósági hozzájárulás) ellenében tudjuk garantálni.

A szülői nyilatkozatnak mindenképpen tartalmaznia kell a hozzájáruló törvényes képviselő(k) és az utazó kiskorú gyermek személyes adatait (születési hely és idő, lakcím, személyazonosságot igazoló okmány száma), elérhetőségeiket; a nyilatkozat területi és időbeli hatályát, azaz hová és mettől meddig utazhat ennek keretében a gyermek; a hozzájáruló(k) egyértelmű beleegyező nyilatkozatát, a hozzájáruló(k) aláírását; illetve a kísérő személy személyes adatait, elérhetőségét. A nyilatkozatot két tanú vagy közjegyző előtt, írásban kell megtenni, és ezen okiratot csak és kizárólag akkor tudjuk elfogadni, ha az a fenti tartalommal készült, a fenti alakszerűségi követelmények betartásával.

A közted és köztünk az utazási szerződéshez kapcsolódó minden kommunikáció írásban kell, hogy történjen elektronikus levél vagy postai levelezés formájában. A Geolotours elektronikus levelezés útján tartja veled a kapcsolatot, mindennemű tájékoztatót ily módon kézbesít, ezért kérjük, hogy az utazási jogviszony fennállása alatt az indulási időpontjáig az elektronikus leveleidet folyamatosan kísérd figyelemmel és tartsd olyan állapotban, hogy a küldemények kézbesíthetőek legyenek. A Geolotours nem felel azokért a károkért, amelyek a jelen pontban foglaltak figyelmen kívül hagyásából származnak.

 1. Törzsutasokra vonatkozó kedvezmények

Azok a túrázók, akik 2021. július 1. napját követően összesen 5, azaz öt túránkon részt vesznek, törzsutas-kedvezményben részesülnek. A törzsutasok a feltétel teljesítését követő 5 éven át utazásainkon (a választott utazás típusától függetlenül) a részvételi díjból 6 % kedvezményt kapnak, feltéve, hogy ezen 5 éves időszak alatt minden 12 hónapos intervallumban legalább egyszer velünk túráznak / utaznak. Felhívjuk figyelmedet, hogy a törzsutas-kedvezmény más kedvezménnyel nem összevonható. Minden tizedik túra esetén pedig 25% kedvezményben részesítünk. Esetenként időszakos akciókat hirdetünk meg, melyek esetén az utastájékoztatóban meghirdetett részvételi díjakhoz vagy részvételi feltételekhez képest kedvezmények vehetők igénybe, erre hivatkozással azonban a már létrejött szerződések feltételei utólag nem módosíthatóak. Az egyes időszakos kedvezmények nem érvényesíthetők összevontan.

 1. Szerzői jogvédelem

A weboldalunk szerzői jogvédelem alatt áll. A Geolotours Kft. a szerzői jog jogosultja vagy a feljogosított felhasználója a weboldalon, valamint az ezen keresztül elérhető szolgáltatások nyújtása során megjelenített valamennyi tartalomnak: bármely szerzői műnek, illetve más szellemi alkotásnak (ideértve többek közt valamennyi grafikát és egyéb anyagokat, a weboldal felületének elrendezését, szerkesztését).

A weboldalunk tartalmának, valamint egyes részeinek fizikai vagy más adathordozóra mentése vagy kinyomtatása magáncélú felhasználás céljából vagy előzetes írásbeli hozzájárulásunk esetén engedélyezett. A magáncélú felhasználáson túli felhasználás – például adatbázisban történő tárolás, továbbadás, közzé- vagy letölthetővé tétel, kereskedelmi forgalomba hozatal – kizárólag előzetes írásbeli engedélyünk birtokában lehetséges.

A jelen ÁSZF-ben kifejezetten meghatározott jogokon túlmenően a weboldal használata, illetve az ÁSZF egyetlen rendelkezése sem biztosít jogot Neked a weboldal felületén szereplő bármely kereskedelmi névnek vagy védjegynek bármely használatára, hasznosítására. A rendeltetésszerű használattal járó megjelenítésen, az ehhez szükséges ideiglenes többszörözésen és a magáncélú másolatkészítésen túl e szellemi alkotások előzetes írásbeli engedélyünk nélkül semmilyen egyéb formában nem használhatók fel vagy hasznosíthatók.

Amennyiben a jelen tájékoztatóban nem találsz az esetlegesen még felmerülő kérdésedre választ, úgy kérjük, hogy tekintsd át az utazási szolgáltatásokra vonatkozó szerződésekről, különösen az utazási csomagra és az utazási szolgáltatásegyüttesre vonatkozó szerződésekről szóló 472/2017. (XII. 28.) Korm. rendelet rendelkezéseit, valamint a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, illetve a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm.rendeletben foglaltakat. Ezenkívül természetesen szívesen állunk rendelkezésedre a info@geolotours.hu e-mail címen, vagy a +36 30-127-5033 telefonszámon, ha bármilyen kérdésed felmerül.

 

 

 1. számú melléklet

JEGYZŐKÖNYV
utas panaszának bejelentéséről

 

amely készült ……… év ……. hó ……….. napján, …………………………….. (cím) alatt, ……………. óra …………perckor.

 

Tárgy: panasz bejelentése a túrázó/utazó által

 

Jelen vannak:

…………………  – túrázó/utazó

…………………  – utaskísérő

…………………  – helyszíni szolgáltató

 

……………………………(túrázó/utazó neve) és a Geolotours Kft. (Cg.: 13-09-212174, székhely: 2234 Maglód, Linné Károly utca 14. 2. épület, adószám: 29193189-2-13, képviseli: Jósvai József ügyvezető) között, ……….. év ……….. hó ……….. napján létrejött utazási szerződés alapján, Túrázó/Utazó a Geolotours Kft. által biztosított szolgáltatást veszi igénybe …….időtartamban, ………………………………………………………………..…. (cím) alatt.

A panasz:

A panasz észlelésének időpontja: …………. év ………….. hónap ……….. nap.

A panasz körülírása, jellemzése, annak jellege:

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Túrázó/utazó a panasz észlelését követően haladéktalanul, ………..év……… hónap…….. napján értesítette ………………………. , mint utaskísérőt vagy ………………………………., mint helyszíni szolgáltatót.

Egyéb megjegyzés:

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Utaskísérő/helyszíni szolgáltató haladéktalanul az alábbi intézkedéseket tette meg:

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Jelen Jegyzőkönyv 2 oldalból áll és …… eredeti, egymással mindenben megegyező példányban készült, az okiratban megjelölt helyszínen. Jelen Jegyzőkönyv egy eredeti példánya az utazót/túrázót, egy eredeti példánya pedig az utazásszervezőt illeti meg. Amennyiben a panaszról fényképek is készültek, úgy azok a Jegyzőkönyv elválaszthatatlan mellékletét képezik.

Felek kijelentik, hogy a Jegyzőkönyvben szereplő adatok és tények helyesek, azok megfelelnek a valóságnak, és a jelenlévők a Jegyzőkönyvet elolvasás, és kellő értelmezés után, jóváhagyólag írják alá.

 

Kelt: ……………………….., …………..év ………….hónap ……….nap

 

…………………….                                                                       …………………….
Utazó / Túrázó                                                    Utaskísérő /helyszíni szolgáltató

Az utazásszervező által tett esetleges megjegyzések:
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Előttünk, mint tanúk előtt:

Tanú1                                                                    Tanú2

Név:                                                                      Név:
Lakcím:                                                                 Lakcím:
Aláírás:                                                                 Aláírás:

 

A fentiekben leírtakat tudomásul vettem, a határidőben beérkezett, megfelelő melléklettel (Jegyzőkönyv másolata) ellátott bejelentés teljeskörű kivizsgálása érdekében – az Általános Szerződési Feltételekben foglaltak szerint – legkésőbb 30 napon belül eljárunk, és a panaszt bejelentőt e-mail formájában tájékoztatjuk annak elbírálásról. A panasz bejelentéséről szóló Jegyzőkönyv utazásszervezőhöz való beérkezésének dátuma: …………….. .

Kelt ……………., ……………év ………….hónap………nap

 

…………………
Geolotours Kft.
Utazásszervező

 

 

 1. számú melléklet

 

 

 

RÉSZVÉTELI NYILATKOZAT

Alulírott, ……………………………………… (anyja neve: ………………………………., születési hely, idő: ……………………………) ……………………………………………………….szám alatti lakos ezúton kijelentem, hogy a Geolotours Kft. által szervezett, ………………….év …………………hó ………………… napján megtartott túrán a saját felelősségemre veszek részt és az alábbiakról nyilatkozom:

 

 • Kijelentem, hogy az adott túratípus tájékoztatójában meghatározott nehézségi foknak megfelelő egészségi és fizikai állapotban vagyok. A túrán való részvételemet befolyásoló, azt megnehezítő, eszméletvesztéssel vagy bárminemű rosszulléttel járó betegségemről nincsen tudomásom. Kijelentem, hogy fertőző betegségem nincsen.

 

 • Kifejezetten kijelentem, hogy nem állok alkohol, drog, vagy bármely tudatmódosító szer, vagy olyan gyógyszer, készítmény hatása alatt, mely bódultságot vagy egyensúlyzavart idéz elő.

 

 • Saját biztonságom érdekében kötelezettséget vállalok arra, hogy ha allergiás, ételallergiás, csípés allergiás, keringési rendszer, asztma, epilepsziás vagy gyógyszerérzékeny betegségem van, arról a túraszervezőt a szerződés visszaküldésekor tájékoztatom.

 

 • Kötelezettséget vállalok arra, hogy túra közben az egészségügyi állapotomról, illetve az esetlegesen abban bekövetkező kedvezőtlen változásokról a túravezetőt haladéktalanul tájékoztatom, tekintet nélkül az egészségügyi állapotomban beállott változások nagyságára, azaz a legkisebb mértékű sérülés esetén is haladéktalanul tájékoztatom a túravezetőt.

 

 • Annak érdekében, hogy a megszervezett túra a lehető legbiztonságosabb keretek között valósulhasson meg, kötelezettséget vállalok arra, hogy a túravezető(k) utasításait maradéktalanul, minden körülmények között betartom, egészen a hazaérkezés időpontjáig, azaz ameddig a túravezető a túrát befejezettnek nem titulálja.

 

 • Amennyiben a túra során bármikor, annak bármely periódusában úgy érzem, hogy a túra teljesítése számomra rendkívül megterhelő lenne, ezen tényt haladéktalanul jelzem a túravezető(k) felé, majd ezután a túravezető(k) utasításai szerint járok el.

 

 • A túrán a túravezető(k) által meghatározott tempót elfogadom, az általa/általuk meghatározott túraútvonalról le nem térek.

 

 • Kijelentem, hogy a túrán saját felelősségemre veszek részt, baleset, vagy bárminemű anyagi kár esetén sem a túravezető(k), sem a Geolotours Kft. nem tartozik felelősséggel.

 

 • Nyilatkozom, hogy abban a nem várt esetben, ha engem baleset ér, baleset esetén értesítendő személyként: ………………………..-t jelölöm meg, akinek telefonszáma: ……………………….

 

Kelt: ………………………, ……… év………….hónap………nap

 

………………………….
Túrázó neve olvashatóan, nyomtatott betűkkel

 

 

………………………….
Túrázó aláírása

 

Belépés

Keress minket bátran, kérdéseidre örömmel válaszolunk!
Írj nekünk vagy telefonálj!
Hétköznapokon 10:00-18:00h közt.

Ügyfélszolgálat (személyes egyeztetést követően)

Budapest
Örs vezér tere 25/A, Árkád

Telefon

E-mail